CURRICULUM VITAE

Mijn werkervaring

WAT IK DOE MOET ZINVOL ZIJN. VOOR MIJZELF EN DE MENSEN OM MIJ HEEN. IK HEB EEN SOORT MAAK-DRANG EN DIE VORMT DE RODE DRAAD IN WAT IK DOE. IK SCHREEF HONDERDEN KRANTENVERHALEN, MAAKTE TIENTALLEN FOTOREPORTAGES, SCHREEF HISTORISCHE BOEKEN EN WERKTE MEE AAN PROJECTEN ZOALS DE DAG VAN HET BEELD, LEVE HET ZAAILAND EN BOEKJES OVER KUNST EN CULTUUR IN LEEUWARDEN.

Werkervaring

Docent CMD

2012-heden

Met veel plezier werk ik samen met studenten aan de opleiding Communication & Multimedia Design van NHL Stenden Hogeschool. Ik ben coƶrdinator van de minor Branding Advertising & Design, lid van de examencommissie en zit in een team voor profilering van de opleiding.

FREELANCE JOURNALIST & FOTOGRAAF

2012-heden

Naast mijn werk als hogeschooldocent blijf ik met een been in het vak staan. Ik heb/had opdrachtgevers als de Waddenvereniging/Waddenmagazine, Stadsschouwburg de Harmonie, Leeuwarder Courant, 3VOOR12 Friesland en veel meer.

VERSLAGGEVER FRIESCH DAGBLAD CMD

2008-2012

Na eerder gewerkt te hebben als verslaggever voor televisie (oa RTV Oost en commerciƫle opdrachtgevers) en als manager bij een bank, werd ik verslaggever op de regioredactie van het Friesch Dagblad. Ik had oa onderwijs in mijn portefeuille en schreef daarnaast graag voor de cultuurredactie en bijlagen.

Opleidingen

KUNST CULTUUR & MEDIA

2013-2015

Om mijzelf te verdiepen, heb ik het schakeljaar en de master KCM aan Rijksuniversiteit Groningen gedaan. Tijdens het schakeljaar heb ik veel vakken gevolgd over literatuur, Engelse letterkunde, sociologie en filosofie. Ik ben afgestudeerd in de richting Kunsteducatie / cognitie.

ALGEMENE LITERATUURWETENSCHAP

1999-2001

Na mijn opleiding Journalistiek & Communicatie zocht ik verdieping door literatuurwetenschap te studeren. Ik volgde bijvakken bij Engelse taal & cultuur, godsdienstwetenschappen, psychologie en Nederlands.

JOURNALISTIEK & COMMUNICATIE

1995-1999

Omdat ik meer wilde met schrijven, begon ik na de middelbare school met een opleiding in de journalistiek. Ik deed de richting geschreven pers met vakken als geschiedenis, kunstbeschouwing en sociologie. Mijn stages liep ik bij de Leeuwarder Courant en Filosofie Magazine.